Populært lige nu

  • 1 395,00 kr
    På lager

    Eksklusivt ternet pashmina sjal i ren cashmere. Vævet i fire farver som er smukt afstemt hindanden. Sjalet er en alsidig accessory til enhver lejlighed, og et must i enhver garderobe, som du kan have glæde af i lang tid. Pashminaen er florlet og vævet af meget fint garn som kun kan væves i hånden. Egnet som både sjal og tørklæde er det den perfekte...

    1 395,00 kr
Følg PashminaWears opslagstavle Kendte i pashmina på Pinterest.
Pashmina sjaler i mange farver

Historien om tørklædet

Romerriget er en af mange steder hvor tørklædet har sin oprindelse. Her var det mere brugt til at holde sig ren end til at holde sig varm. Det blev kaldt "sudarium" som oversat fra latin betyder svedklud, og blev brugt til at tørre sveden af hals og hoved når det var varmt. Det var oprindeligt kun mænd som bar tørklædet, hvor det var bundet om halsen eller fastgjort til bæltet. Senere begyndte kvinder at bære tørklædet af stof, og ikke uld, cashmere eller silke som vi kender det i dag.

Senere blev tørklædet båret af soldater af enhver rang i Kroatien i det 17. århundrede. Officerer bar silket tørklæder mens menige bar tørklæder lavet af bomuld. Mændenes tørklæder blev af og til omtalt som "cravats", fra det franske "cravate" som betyder Kroat, hvorfor man mener at de kroatiske soldaters tørklæder var forløberen for slipset.

Tørklædet blev for alvor en mode accessory i det tidlige 18 hundredetal for både mænd og kvinder. I midten af det 20. århundrede blev tørklædet et af de mest essentielle og alsidige accessories. Berømthed skuespillere har ikke kun gjort tørklæder og sko mere tilgængelige, men givet offentligheden mulighed for at bære kendissernes accessories.

I dag er tørklæder fra brands som f.eks. Hermès, Gucci og Lala Berlin et must i enhver garderobe.

Se vores udvalg af tørklæder.