Cashmere strik

StrikVores udvalg af cashmere strik er nøje designet så der er noget til enhver smag. Cashmere strik er det perfekte valg til efterår og vinter hvis du vil holde varmen inde og ude. Cashmere er en af de fineste uldfibre naturen kan byde på, og en striktøje eller cardigan i cashmere er varm og rar at have på uden at kradse som nogle uldtrøjer gør.

Vi bruger kun cashmere i den bedste kvalitet, som vi køber hos garnproducenter som vi har samarbejdet med i mange år og har tillid til.


Cashmere

Cashmere, eller kashmir der også anvendes som stavemåde i Danmark, har en helt særlig status i tekstilindustrien. Den fine og bløde uldfiber er stærkt eftertragtet blandt modebrands. Når cashmeregederne kun leverer ca. 150 g. cashmere uld om året, gør den begrænsede produktion, at prisen er relativ høj sammenlignet med andre typer uld.

Grundet den høje pris florerer der desværre også mange efterligninger. Ofte er det uld iblandet polyamid. Det kan lade sig gøre at lave en efterligning som kommer tæt på den ægte vare, men når man står med både ægte og uægte cashmere i hånden er man sjældent i tvivl. Du kan læse mere om hvordan man skelner ægte cashmere fra en efterligning.

De mange imiteringer af denne fantastiske uldfiber leder igen til at der opstår mange myter om cashmere. Vi har samlet nogle af dem her:

 1. Superior cashmere er den bedste cashmere
  Superior cashmere er en betegnelse som desværre er meget udbredt i Danmark. Det er ikke en industristandard og må betegnes som et rent markedsføringsstunt.
 2. Cashmere spundet af lange fibre er den bedste cashmere
  De lange fibre er sjældnere end de korte og derfor dyrere. Hvad der er bedst er en subjektiv vurdering og afhænger i høj grad af slutproduktet.
 3. Den bedste cashmere kommer fra Italien
  Der produceres ikke cashmere i Italien. Til gengæld importeres en god del cashmere til Italien. Især er byen Biella kendt for sin tekstilproduktion. Langt hovedparten af den samlede verdensproduktion kommer fra Kina. Også Australien og Iran producerer en del.
 4. Cashmere tøj er besværligt da det kun må renses
  Dette er ikke sandt. Cashmere kan vaskes i hånd eller i maskine på uldprogram. Faktisk er det ofte bedre at vaske i en moderne vaskemaskine fremfor i hånd, da maskinen bedre kan skylle vaskemidlet ud af stoffet.
 5. Cashmere er for varmt at gå med om sommeren
  Dette er forkert. Cashmere er et åndbart materiale som faktisk kan holde dig kølet når det er varmt, og varme dig når det er koldt. 
 6. Pashmina er bedre end cashmere
  Cashmere og pashmina er i bund og grund to betegnelser for det samme. Ordet cashmere er blot den franske betegnelse for det man kaldte pashmina på lokal dialekt.
 7. Førsteklasses cashmere-strik piller ikke
  Dette er ikke hele sandheden. Det er sandt at nogle typer garn piller nemmere end andet, men de små lodne bolde kommer når tekstilet gnubbes op ad noget andet som f.eks. en tung frakke eller lignende. Her må selv den bedste kvalitet give fortabt.

Læs flere myter om cashmere.

Strikvarer i lækker cashmere

Hos PashminaWear har vi et varieret udvalg af bluser fremstillet af den lækreste cashmere uld. Om du er på udkik efter en sweater, cardigan eller rullekrave så har vi en som passer til dig. En overdel af cashmere har mange anvendelsesmuligheder og kan gå både til et par jeans, men også som mere formelt outfit. Kvalitet går heldigvis aldrig af mode, og er altid en sikker investering til garderoben.

Vi har også et væld af accessories til kvinder og mænd. Var det noget med en strikhue eller et tørklæde i cashmere? Et sikkert hit som kan bruges år efter år til efterår og vinter.

Fælles for dem alle er at de fremstillet af førsteklasses materialer.