Pashmina sjaler i mange farver

Køb af pashmina tørklæder i Nepal

Køb af pashmina tørklæder i Nepal

I turistområdet Thamel i Kathmandu findes der bogstaveligt talt tusindvis af butikker som sælger pashmina tørklæder. Det kan være svært som turist at navigere mellem det store udvalg og insisterede sælgere.

Mange af tørklæderne er mærket som 100% pashmina eller cashmere som sælges til omkring 1.000 NPR svarende til ca. 70 kr. Det er ikke cashmere men den såkaldte "turistkvalitet". De er typisk fremstillet af uld iblandet polyester eller lignende syntetiske fibre. Tørklæderne kan være ganske nydelige, og så længe man er klar over at man bliver snydt et det ikke det store problem.

Pashmina butik i Nepal

Pga. den massive konkurrence på markedet er pashminabutikkerne nødt til konstant at finde på nye måder at skære hjørner for at gøre forretningen profitabel. Et race to the bottom som ikke er til gavn for hverken sælger eller køber. Hvad gør man så som turist, der gerne vil have en ægte pashmina med hjem fra rejsen til Nepal når man ikke kan stole på tørklædets label?

Det kan være svært at afgøre kompositionen af materialet med det blotte øje. Ren cashmere og uld vil have en helt mat overflade. Syntetiske stoffer vil ofte give et blankt skær, men det gør silke også.

Syntetiske fibre

Tekstiler fremstillet af polyester kan føles rigtig bløde. Man kan lave brændtesten hvis sælgeren tillader det. Den kan afsløre om der er syntetiske fibre blandet i eller om det er rene animalske fibre. Den kan dog ikke sige om det er cashmere, uld, yak eller angora.

Og hvad så, om det syntetisk eller ej? Kan det ikke være ligemeget hvis tørklædet er pænt? Tjo, polyamid er i familie med plastic og derfor ikke særlig miljøvenligt hverken at fremstille eller når det kasseres. Det absorberer heller ikke fugt særlig godt, og man vil derfor hurtigt komme til at svede hvilket ikke er nogen rar følelse. Tøj af polyester har en uheldig tendens til at udvikle statisk elektricitet. Med tiden vil de også blive grimme hvorimod naturfibre som regel patinerer smukt med tiden.

De billige uldtørklæder man finder i pashminabutikkerne eller markeder i Nepal er ofte produceret af korte fibre eller endda affald fra den primære uldproduktion. Problemet med de korte fibre er at de er svære at holde på plads i garnet. Et garn består af mange fibre som er snoet sammen og hvis fibrene er meget korte vil de være svære at holde på plads. Resultat er et tørklæde som fnugger eller piller, hvor uldfibrene samler sig i små bolde uden på stoffet.

100% pashmina

100% pashminaPrisen på et ægte cashmeretørklæde med en størrelse på 200 x 70 cm vil være minimum 6.000 NPR. Det svarer til ca. 450 kr. Prisen kan derfor være en god indikator, men du risikerer stadig at blive snydt hvis det du troede var et tørklæde af ren cashmere i virkeligheden er fremstillet af anden uld og polyseter.

Pashmina og cashmere var oprindeligt to ord for det samme, men pashmina er ikke en internationalt anerkendt fiber, så derfor er det ikke tilladt at eksportere tøj med den varebetegnelse. Støder du på et tørklæde med en label der siger 100% pashmina, kan du være ret sikker på at blive snydt.

I sidste ende er det en tillidssag. Der findes ærlige pashminabutikker som ud over turistkvaliteten også forhandler ægte cashmere.

4Kommentarer

  • Avatar
   magzinetoday
   Nov 7, 2020

   Would love to always get updated outstanding weblog ! . https://rag-code.net======================================================You’ve made valid points here; many of which I agree with completely. Some I will have to think about, but you’ve done a great job. paket internet indihome

  • Avatar
   magzinetoday
   Nov 11, 2020

   soem sites that offer download games have viruses and spywares on it. so make sure to have some antivirus on your PC,, 먹튀검증사이트

  • Avatar
   mtom
   Nov 12, 2020

   There are certainly loads of details that way take into consideration. This is a excellent denote retrieve. I provide the thoughts above as general inspiration but clearly you will discover questions including the one you retrieve the place that the most crucial factor is going to be in honest great faith. I don?t know if guidelines have emerged around things like that, but Almost certainly your job is clearly recognized as a reasonable game. Both kids glance at the impact of simply a moment’s pleasure, for the remainder of their lives. 메이저놀이터-------------------------howdy, I’m havin a tough time trying to rank up for the keyword “victorias secret coupon codes”… Pls approve my comment!! 먹튀검증

  • Avatar
   Gabriella
   Nov 18, 2020

   I have read your article, it is very informative and helpful for me.I admire the valuable information you offer in your articles. Thanks for posting it. บาคาร่า

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment:
Type Code