Populært lige nu

Tilbud

Nye indlæg

Følg PashminaWears opslagstavle Kendte i pashmina på Pinterest.
Pashmina sjaler i mange farver

Yak uld - et eksklusivt materiale

Yak uld - et eksklusivt materiale

Vi har netop fået vores første tørklæder af yak uld hjem i farverne sort, navy, orange og petroleumsblå samt en naturfarvet variant. Vi vil løbende tilføje flere smukke farver til denne kollektion. Yak uld er ligesom cashmere en luksusfiber som er kendt og elsket for sin fantasitiske blødhed. Der bliver produceret langt mindre yak uld end cashmere hvorfor denne fiber er endnu mere eksklusiv.

Se hele kollektionen her

Yak ulden kommer fra yak-oksen som lever i de ufremkommelige egne omkring Himalaya bl.a. i Tibet. For at kunne klare vinterens bidende kulde har yak-oksen udviklet en fin underuld som isolerer dyret mod de ekstreme frostgrader. Det er kun den fine underuld som anvendes til tekstilproduktion. Underuldens fibre har en diameter på mellem 16 0g 20 mikrometer. Til sammenligning ligger cashmere fibre på mellem 12,5 og 19 mikrometer.

I modsætning til cashmere findes yak uld ikke i en helt hvid variant. Den lyseste uld har en lys gråbrun farve. Det betyder at vi ikke kan farve yak tørklæderne i de lyse pastelfarver. Til gengæld får tørklæderne en flot meleret effekt når farven møder de forskellige grå og brune nuancer.

Som vores cashmere tørklæder er yak tørklæderne håndvævet i Nepal. Her fremstiller kyndige vævere alle vores sjaler og tørklæder fra CASHMERE CULTURE. På billedet herunder ses vævningen af vores naturbrune tørklæde.

vævning af yak tørklæde

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url with http://)
* Comment:
Type Code