Pashmina sjaler i mange farver

Beni Ouarain tæpper fra Marokko

Beni Ouarain tæpper fra Marokko

Vi har udvidet vores sektion med bolig interiør med disse smukke marokkanske Beni Ouarain tæpper. Vi importerer tæpperne fra lokale kunsthåndværkere i Marokko som håndknytter tæpperne i ren naturuld. I Marokko er der en lang tradition for vævning af tæpper af meget høj kvalitet. har en meget lang tradition for vævning af nogen af de smukkeste tæpper i verden. Allerede i 700 tallet, hvor Berberstammerne bosatte sig i Marokko har man vævet disse fantastiske marokkanske tæpper. I mere end tusind år har stammernes kvinder håndknyttet tæpperne af uld fra fårene som lever i Atlasbjergene. Berberstammerne findes stadig i bjergene og teknikken går i arv fra generation til generation. Således er dette kunsthåndværk forfinet gennem mere end 1000 år for idag at kunne pryde de danske stuegulve.

Marokkansk beni ouarain tæppe i uldVæveren bestemmer selv tæppets mønster og er ikke nødvendigvis planlagt på forhånd hvorfor der ikke findes to tæpper som er ens. Vores tæpper er vævet af Beni Ouarain stammen som har sin oprindelse i området omkring Taza syd for Rif bjergene. Oprindeligt levede stammerne som nomader i de ufremkommelige bjerge. De levede af fårene som gav dem kød og mælk, og ulden blev bl.a. anvendt til at fremstille tæpper som kunne beskytte stammefolket mod kulden i de hårde vintre. I vore dage fremstilles de klassiske tæpper stadig af Beni Ouarain stammen som er kendt og elsket verden over.

Det enkle design man finder i de marokkanske Beni Ouarain tæpper er et perfekt match med den skandinaviske minimalistiske boligindretning. Tæppernes mønstre varierer fra ordnede symmetriske former til de mere friformede ekspressive mønstre. I modsætning til de orientalske tæpper som er kendte for sin sirlige ornamentering er der mere kølig elegance over de marokkanske berber tæpper. Netop derfor har tæpperne gået sin sejrsgang i moderne interiør og boligindretning.

Se hele udvalget af tæpper