Pashmina sjaler i mange farver

Kunsthåndværk - fra Nepal til Aarhus

Kunsthåndværk - fra Nepal til Aarhus

Søger du fornyelse til din garderobe eller dit hjem, er vores håndvævede tørklædersjaler og plaider fra Kathmandu-dalen i Nepal altid et sikkert valg. Nepals tradition for kunsthåndværk og tekstildesign er lang, og er i dag en af landets vigtigste indtægtskilder. 

Vi anvender primært den fine mongolske cashmere, men andre luksusfibre sniger sig også ind i vores sortiment. Silkeyak og merinould er også altid garant for lækre tekstiler. Vævningen af vores produkter foregår primært på ældgamle indiske skaftevæve som betjenes af dygtige vævere. Som kunsthåndværkere arbejder de med håndværksmæssige teknikker som går langt tilbage i historien.

Vævningen er en langsommelig proces. Ved at væve i hånd, sikrer man en ensartet kvalitet da væveren under hele processen har føling med tilblivelsen af klædet. Således har væveren hele tiden øjne på resultatet og kan rette fejl undervejs som de måtte opstå. 

Vores pashmina sjaler fremstilles i forskellige kvaliteter. Nogle er fjerlette - så tynde at de med lethed kan trækkes gennem en fingering - det er de klassiske ringsjaler. Andre er tykkere som er perfekte til de kolde nordiske vintre, hvor man kan pakke sig ind i lækker blød cashmere.

Kunsthåndværk fra Nepal

Besøg vores showroom

Vi har udviklet vores produkter til det europæiske marked, men med en tydelig reference til asiens tradition for vævning og tekstildesign. Vi har i 2018 åbnet et showroom i Risskov i Aarhus hvor du kan se hele hele vores udvalg. Vi har åbent efter aftale.

Showroom i Aarhus

Udover de håndvævede tekstiler har vi også et stort udvalg af strikvarer fra Mongoliet. Vores strikvarer er fremstillet af garn af samme høje kvalitet. Vores kollektion af ponchoer, cardigans og trøjer er fremstillet med design og komfort for øje.

Vores virksomhed er drevet af kærlighed til tekstildesign og kunsthåndværk, og håber at vores fascination af cashmere skinner igennem. Så når du står med et af vores produkter i hånden, kan du føle at det er et resultat af rigtig mange arbejdstimer.

Læs mere om fremstillingen af vores vævede sjaler og tørklæder.